Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Občané > Důležité informace > Návrh rozpočtu a střednědobého výhledu obce Hrusice

Návrh rozpočtu a střednědobého výhledu obce Hrusice



Datum konání:
26.11.2021
Datum ukončení:
15.12.2021

Návrh rozpočtu obce Hrusice pro rok 2020
Návrh rozpočtu Obce Hrusice na rok 2022 byl sestaven na základě základních kritérií sestavení rozpočtu na rok 2022 a priorit obce na rok 2022. Rozpočet byl vytvořen v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, zákonem č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní a rozpočtovým výhledem na rok 2022. Rozpočet na rok 2022 bude projednán a schválen Zastupitelstvem obce na veřejném zasedání jako schodkový. Schodek bude kryt z přebytku minulých let. Obec Hrusice bude v roce 2022 pokračovat se splácením úvěru od ČS v kvartálních splátkách. Připomínky k rozpočtu můžete uplatnit až do zasedání zastupitelstva obce Hrusice dne 14.12.2021.

Návrh střednědobého výhledu obce Hrusice pro roky 202-2025

Střednědobý výhled je sestaven s ohledem na reálný vývoj ekonomiky a s tím i souvisejícím nárůstem/poklesem daňových příjmů povýšených vždy oproti roku předchozímu. Nedaňové příjmy tvoří nájemné půdy, bytových a nebytových prostor a náhrady za zpětný odběr obalů od EKOKOMu. Nepředpokládá se, že by v následujících letech obec měla další pravidelné nedaňové příjmy. Současně ani není předpoklad pro následující roky 2023, 2024 a 2025 kapitálových příjmů - není v plánu prodej žádného jiného majetku.
Mimo běžných výdajů na zajištění běžného chodu obce a oprav majetku pro následující roky je v plánu:

  1. Oprava komunikace Na Hrádka
  2. Rekonstrukce a výstavba chodníků v ulici Josefa Lady
  3. Projektová dokumentace na výstavbu nové MŠ
  4. Zateplení, rekonstrukce budovy obecního úřadu

Velké opravy a investice budou realizovány jen v případě zajištění dotací a dostatečného finančního přebytku z let minulých.
Střednědobý výhled bude v případě změn aktualizován, schválen a zveřejněn v platném znění.

Návrh střednědobého výhledu příspěvkové organizace Mateřská škola Hrusice pro roky 2022-2024


Komentáře


  • 22. 1. 2022 11:12
    Růžena Rafajová
    Komentář k návrhu střednědobého výhledu obce.

    Pročetla jsem návrh střednědobého výhledu naší obce a je možné s ním souhlasit.
    Pro obec by byly přínosné chodníky z hlediska vzhledu i bezpečnosti,zvláště v létě,kdy se v Hrusicích pohybují spousty turistů.Hrusice by také potřebovaly moderní a důstojný Obecní úřad i novou Mateřskou školku.Pro děti jen to nejlepší!
    Já za sebe i další občany ulice Na Hradech bych si přála dokanalizování naší ulice,ale protože vím,že by to bylo značně nákladné,chtěla bych apelovat na to,zda by obec mohla alespoň částečně financovat čištění jímek třeba jen důchodcům. Se srdečným pozdravem Rafajová


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů